1 nina leen

Am invatat ca nu totul este alb sau negru. Si cand spun “am invatat” ma refer la faptul ca am petrecut un interval considerabil de timp si energie emotionala si intelectuala ca sa inteleg faptul ca lucrurile sunt mai complexe si mai nuantate decat daca ar fi doar “albe” si “negre”. Iar intr-o mai mare sau mai mica masura cu totii ajungem sa acceptam acest lucru ca o constanta a vietii, pentru ca asta arata maturitate si intelepciune.

Insa din cand in cand, daca suntem destul de norocosi, intalnim situatii care sunt atat de simple si clare incat nu necesita nuante. Acestea sunt momentele in care totul este exact ceea ce pare si in care nu trebuie sa facem nimic altceva decat sa luam o pauza cromatica, o pauza de alb si negru.

Exact acest lucru il propune anul acesta Perwoll prin concursul national de schite de design vestimentar: tendinte alb-negru. Nu va ganditi daca studii de profil sau sunteti amatori, daca aveti experienta sau nu, de data aceasta totul este simplu: participati la concurs. Iar in aceste momente rare cand lucrurile sunt clare si naturale, beneficiile nu intarzie sa apara. Premiul cel mare include 1 500 de euro si expunerea gratuita a colectiei spre vanzare in Molecule F (online si showroom), dar si la Band of Creators. Iar premiul de popularitate consta in o intalnire de lucru, mai exact un workshop privat, cu Adelina Ivan.

“Ma bucur ca Like New Designers, concursul national de schite de moda organizat de Perwoll, care isi propune sa miste creativitatea tinerilor si sa sustina tinerele talente in design vestimentar, a ajuns la editia a doua. Catalin Valean, castigatorul editiei trecute, a devenit deja o voce distincta in peisajul fashion designului romanesc, confirmand inca o data succesul acestei initiative si nivelul ridicat al inscrierilor primite”, declara Marian Palie, unul din cei trei membrii al juriului, printre care se mai numara Adelina Ivan si Mirela Bucovicean.

Vizual_Concurs

CE AI DE FACUT?

Inscrie-te in concurs intre5 octombrie – 17 noiembrie 2013.

Si trimite la concurs@atelierperwoll.ro :

  • o colectie formata din 10-15 schite, pe tema „tendinte alb-negru”, format .jpg;
  • denumirea colectiei si o foarte scurta descriere a conceptului;
  • datele de contact (nume, prenume, adresa, numar de telefon si data nasterii).

Asteapta mailul de validare. Apoi, colectia ta va fi online.

Da, este atat de simplu!

Ted Grant a spus: ” Cand fotografiezi oameni in culoare, le fotografiezi hainele. Dar cand ii fotografiezi in Alb si Negru, le fotografiezi sufletele.” Asa ca haideti sa luam o pauza cromatica cu Perwoll.

Iar in caz ca aveti nevoie de niste inspiratie in plus, aici sunt 5 dintre fotografiile mele preferate alb/negru.

2 tumblr_mgnv3y6Anz1rw3fqbo1_1280

Richard Avedon

3 Anne St. Marie in ensemble by Balenciaga, photo by Henry Clarke, 1955

Henry Clarke

5 Sunny-Harnett-c-1950

Sunny Harnett

6 sunny-and-renee-in-balmain-evening-gowns-photo-by-richard-avedon-casino-le-touquet-august-1954 (1)

Richard Avedon

4 dining-with-a-cheetah-leombruno-bodis-elaborately-staged-photograph-appeared-in-the-november-1-1960-vogue

Leombruno-Bodi

signature-fashezine